Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw druk op Schiphol, brandweer deelt water uit

Opnieuw druk op Schiphol, brandweer deelt water uit

nieuws

25 apr 2022, 14:43

Het is maandag, daags na chaotisch weekend. opnieuw druk op Schiphol. Zowel voor incheckbalies als voor de douane staan flinke rijen, laten veel mensen weten via Twitter. Daar bovenop zijn diverse vluchten vertraagd of geannuleerd.

Bovenstaande reportage over de drukte na de wilde staking van personeel was zaterdag te zien in Hart van Nederland.

"Het is inderdaad heel druk", ziet Hart van Nederland-verslaggever Kevin Spanjersberg die op dit moment op de luchthaven is. Hij ziet dat mensen van de ene rij de andere rij in moeten en dat de brandweer waterflesjes uitdeelt. Mensen hebben zich volgens hem wel goed voorbereid op de drukte. De meesten zijn bijvoorbeeld net even wat eerder van huis vertrokken.

De luchthaven liet zondag zelf al weten grote drukte en dus langere wachttijden te verwachten. De reden daarvoor is tweeledig. Allereerst is het meivakantie, ten tweede heeft Schiphol te kampen met een tekort aan werknemers. Schiphol roept reizigers op goed voorbereid op weg te gaan.

'Kom vroeg-vroeg'

Die oproep blijkt maandag niet voor niets. "Als je vanaf Schiphol vliegt, kom dan vroeg-vroeg", laat een twitteraar weten. Volgens deze persoon is de wachttijd voor de douane ruim een uur. Een bijgevoegde foto van een lange wachtrij moet de bewering kracht bijzetten. J. Edwards heeft eenzelfde ervaring: "Een uur na inchecken nog niet voorbij security."

Ene Doug laat weten ruim zes uur van tevoren al aanwezig te zijn en alsnog is het maar de vraag of de vlucht kan worden gehaald. Saskia schrijft dat ze uren in de rij heeft gestaan en haar vlucht alleen heeft gehaald omdat ze als een gek heeft gerend. Ze spreekt van gevaarlijke situaties en een gebrek aan informatie.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Stakingen KLM

Afgelopen weekend was het ook al druk op de luchthaven. Zaterdag besloot een deel van het personeel dat de bagage en vracht regelt onaangekondigd te staken om de hoge werkdruk. Het gevolg: 110 KLM-vluchten werden geannuleerd en duizenden reizigers strandden zodoende.

De gevolgen van die staking waren ook zondag nog merkbaar, ook toen moesten tientallen vluchten worden geannuleerd. De directie van KLM beloofde eerder zaterdag in gesprek te gaan met de afhandelaars over de arbeidsvoorwaarden en de werkdruk. Personeel is boos over de lage waardering voor hun werk. Ook vrezen ze voor hun baan nadat KLM aangaf ook met een externe afhandelaar te willen gaan werken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.