Terug

Volg Hart van Nederland

Op jacht naar een ligplaats voor jachten en boten: 'Nog schaarser geworden'

Op jacht naar een ligplaats voor jachten en boten: 'Nog schaarser geworden'

nieuws

7 juni 2022, 22:57

In de coronatijd was op vakantie naar het buitenland gaan een grote opgave. Voor veel mensen was dit de reden om een boot aan te schaffen. Maar ligplaatsen voor boten zijn zó schaars dat veel jachthavens ‘nee’ moeten verkopen. In sommige havens moeten booteigenaren zelfs jaren wachten op een plekje.

Bij Jachthaven Bon in Vinkeveen herkennen ze deze drukte. Alle 360 ligplaatsen zijn bezet. Maar de vraag naar een plaats komt nog steeds elke dag voorbij. Eigenaar Jeroen Bon: "Dagelijks nemen mensen contact met ons op met de vraag of wij nog mogelijkheden hebben. Maar helaas, we zitten vol. Sterker nog: de wachtlijst loopt tot 2024."

Nog schaarser

Ook Geert Dijks, directeur van HISWA, herdenkt de grote vraag naar ligplaatsen. HISWA is de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie die 2.400 bedrijven vertegenwoordigt. “De vraag naar ligplaatsen speelt al langer. Tijdens de coronatijd hebben nog meer mensen een boot of jacht aangeschaft, waardoor de plaatsen nog schaarser zijn geworden."

Volgens Dijks speelt het probleem voornamelijk bij populaire jachthavens in bijvoorbeeld Loosdrecht, Vinkeveen en Amsterdam. "Bij noordelijkere havens is er de kans op een vrije ligplaats groter. Mensen schaffen vaak eerst een boot aan en gaan dan nadenken over de ligplaats. Mijn advies zou zijn: doe dat andersom."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.