Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen boeren onderweg naar Den Haag, politie neemt trekkers in beslag

Tientallen boeren onderweg naar Den Haag, politie neemt trekkers in beslag

Politiek

20 sep 2022, 06:08

Een aantal protesterende boeren is met trekkers in Den Haag aanwezig, bevestigt een politiewoordvoerster. Een groepje van ongeveer vier trekkers staat stil op de Benoordenhoutseweg, aldus de politie. Nog eens tientallen trekkers rijden binnendoor over de Ypenburgse Boslaan bij Nootdorp. Ze negeren daarmee een noodbevel dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag is ingesteld door het gemeentebestuur.

Den Haag ging daartoe over "wegens ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag" door protesterende boeren. "Boeren die met hun trekkers willen demonstreren in de stad, worden teruggestuurd en indien nodig vanaf de stadsgrens naar elders geleid", twitterde de gemeente. (Tekst gaat door onder de tweet)

Openbare orde verstoren

Een gemeentewoordvoerder zegt dat de burgemeester het bevel heeft uitgevaardigd nadat de politie "bewegingen van boeren heeft waargenomen" richting de stad. "Ze zouden op weg zijn naar Den Haag om de openbare orde te verstoren. Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag, zeker niet nu er voor het eerst weer publiek aanwezig mag zijn." Om die reden heeft de politie inmiddels een aantal trekkers in beslag genomen. (Tekst gaat door onder de tweets)

Een politiewoordvoerster bevestigde eerder dat er "signalen" zijn dat "een groep boeren met trekkers" onderweg zou zijn. "De politie gaat mensen die met tractoren onderweg zijn naar Den Haag aanspreken en terugsturen. Dat is nu ons beleid." De politie probeert met de groep in contact te komen. "We zullen optreden als ze met tractoren proberen de stad binnen te rijden", aldus de woordvoerder.

Trekkers op snelweg

Boeren komen verschillende delen van het land, en houden zich daarbij niet altijd aan de wet. Zo stond op de A29 tussen Willemstad en de Haringvlietbrug dinsdagochtend een file richting Rotterdam vanwege trekkers die op de snelweg rijden. Rond 07.00 uur ging het nog om zo' n drie kilometer file, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Beeld: Regio15.nl

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.