Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuwe pinstoring zorgt opnieuw voor betaalproblemen

nieuws

18 mei 2024, 14:14

Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht treffen, aldus de website.

Ook op sociale media wordt melding gemaakt van problemen. Donderdagavond kon kort na 18.00 uur in veel winkels zoals supermarkten niet meer met de pinpas worden betaald. Het duurde enkele uren voordat alles weer werkte. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zorgde de storing voor problemen met 30 tot 40 procent van de pintransacties in winkels.

Contant geld

Geldmaat, het bedrijf dat het beheer en onderhoud van de automaten regelt voor de grote banken in Nederland, zei vrijdag dat er geen storingen zijn geweest met het pinnen bij de geldautomaten. Veel mensen gingen contant geld uit de automaat halen om zo alsnog te kunnen betalen in winkels.

Bij allestoringen.nl zijn er meldingen van klanten van ABN AMRO en Rabobank over problemen met pinnen. Ook bij Albert Heijn zijn problemen gemeld, aldus de website.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.