Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse reiziger de klos: Schiphol ontziet overstappers bij schrappen vluchten

Nederlandse reiziger de klos: Schiphol ontziet overstappers bij schrappen vluchten

nieuws

17 feb 2023, 08:50

Nederlandse reizigers zijn de dupe van het beleid van Schiphol. Omdat de grootste luchthaven van ons land geen overstappende passagiers wil annuleren, kunnen er tot half mei dubbel zoveel vakantiegangers niet vertrekken, schrijft De Telegraaf vrijdag.

Eerder werd al duidelijk dat er in de meivakantie wederom een flink aantal vluchten moet worden geschrapt, om de ellenlange rijen van afgelopen jaar tegen te gaan. De schade voor vertrekkende passagiers vanaf Schiphol blijkt nu echter veel groter dan gedacht, becijfert de krant. De luchthaven communiceerde een percentage van 5 procent. Maar omdat overstappende reizigers worden ontzien, gaat de reductie voor Nederlandse toeristen in de piekuren eerder naar het dubbele.

Beveiliging

Betrokkenen denken dat het ongemoeid laten van transferpassagiers erop duidt dat het probleem voornamelijk bij de beveiliging ligt. Die groep hoeft immers niet door de security. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat KLM en andere luchtvaartmaatschappijen worden ontzien. Voor hen pakt de rekentruc van Schiphol een stuk minder slecht uit dan voor bijvoorbeeld Corendon, dat veel op zomerse vakantieoorden binnen Europa vliegt.

Volgens reiskoepel ANVR en luchtvaartorganisatie Barin komen geboekte reizen niet in gevaar. Schiphol wilde niet op details ingaan, omdat het gesprek met de luchtvaartmaatschappijen nog loopt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.