Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlanders weer vaker op vakantie in eigen land: 'Aantal boekingen stijgt sterk'

nieuws

7 juli 2022, 21:09

Ook dit jaar boeken veel Nederlanders een vakantie in eigen land. Ten opzichte van vorig jaar kiezen zelfs iets meer mensen voor een binnenlandse vakantie. Onzekerheden rondom het coronavirus, stijgende prijzen, maar ook de drukte op Schiphol spelen hier een rol in. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in zijn nieuwste vakantiemonitor.

Meer dan vier op de tien mensen in Nederland vulden bij de peiling van het onderzoek in dat ze vakantie willen vieren binnen de landsgrenzen. Volgens directeur Jos Vranken van het bureau is dat opvallend aangezien de verwachting was dat ook Nederlanders nu er geen coronarestricties meer zijn weer massaal voor buitenlandse vakantiebestemmingen zouden kiezen.

Nieuwe coronagolf

Vier op de tien Nederlanders zou bij zijn vakantieplanning nog rekening houden met een nieuwe coronagolf dit najaar. Ook is deze ontwikkeling te wijten aan de drukte op Schiphol, het dalende consumentenvertrouwen en de stijgende prijzen, staat in het onderzoek van NBTC.

Druk

Eigenaar van Vakantiepark Delftse Hout Pim Meijkamp onderschrijft dat. "Sinds mei stijgt aantal boekingen sterk. We hadden altijd al veel internationale toeristen. Ik was blij dat die weer terug waren. Maar er kwam ook nog een golf Nederlanders overheen. Toen werd het pas echt druk. We hadden eigenlijk verwacht dat die mensen wel weer naar Frankrijk, Spanje of België zouden reizen, maar dat gebeurt blijkbaar steeds minder."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.