Terug

Volg Hart van Nederland

Geen peuk meer bij je hamburger: McDonald's maakt terrassen rookvrij

Geen peuk meer bij je hamburger: McDonald's maakt terrassen rookvrij

Milieu en Gezondheid

13 juli 2022, 07:48

Vanaf het einde van deze zomer mag je niet meer roken op de terrassen van fastfoodketen McDonald's. Volgens de keten zijn ze de eerste grote landelijke horecagelegenheid die een rookvrij terras aanbiedt.

Er komen anti-rookstoeptegels van de organisatie Rookvrije Generatie op de terrassen die mensen eraan moeten helpen herinneren dat ze niet mogen roken. De stoeptegels tegen roken zijn jaren geleden bedacht door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. 

"Als goede buur vindt McDonald’s het belangrijk om een positieve invloed op onze directe omgeving te hebben", zegt Annemarie Swijtink, Managing Director van McDonald's Nederland. "We zijn een familierestaurant, waar iedereen straks ook op het terras optimaal kan genieten van onze producten, zonder last te hebben van rook."

Roken op terrassen

Hoewel je op steeds minder plekken mag roken, mag het op veel buitenterrassen nog steeds. Daar gelden wel voorwaarden. Roken mag niet leiden tot rookoverlast binnen in de horecazaak. Ook moet het terras minimaal aan één kant volledig open zijn, ook als er een luifel of parasol is. Ook mogen er geen rookruimtes geplaatst worden op een terras.

Verkopers e-sigaretten niet blij met verbod op smaakjes
2:06
Verkopers e-sigaretten niet blij met verbod op smaakjes

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.