Terug

Volg Hart van Nederland

Lianne woont in een microwoning: 'Blij dat ik een dak boven m'n hoofd heb'

nieuws

23 nov 2022, 06:32

Kun je geen woning vinden? Dan kun je altijd nog bij iemand anders in de tuin gaan wonen. Dat is wat studente Lianne Guliker doet in het eerste microhuis van Nederland.

Lianne was al heel lang op zoek naar een woning tot ze begin dit jaar via een makelaar op de microwoning reageerde. Nu woont ze bij Tessa Halm in de tuin op 22 vierkante meter. Dat is wel even slim inrichten.

"Het bed moest aangepast worden", vertelt ze aan Hart van Nederland terwijl ze naar een klein hoekje in haar kamer wijst. "Het is geen standaard maatje. En de kledingkast is een kinderkast, anders paste het niet in het hoekje. En er was geen plek voor een wasmachine, dus gebruik ik een campingwasmachine."

Iemand helpen

Microhuizen zijn een idee van Matthijs Rolleman van Microwoning.com. "Er is een grondtekort en daardoor is er een woningtekort", zegt hij tegen Hart van Nederland. "We zorgen ervoor dat we particuliere grond zo goed mogelijk benutten." En dat betekent dat Lianne nu in de tuin woont van Tessa.

Zij vindt het geen punt dat ze ineens een wel heel dichte buurvrouw heeft. "Ik heb een grote tuin, ik heb de ruimte ervoor en ik kan iemand helpen", zegt ze. "En eerlijk is eerlijk, ik krijg er een kleine financiële vergoeding voor." En Lianne kan haar geluk niet op. "Ik ben blij dat ik een dak boven m'n hoofd heb."

Daarbij merken Lianne en Tessa nauwelijks iets van elkaar. "Volgens mij lopen onze schema's helemaal langs elkaar heen", zegt Lianne. "Maar als ik haar zie doen we wel even een praatje natuurlijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.