Terug

Volg Hart van Nederland

Hypotheek kan maandelijks honderden euro's goedkoper: banken laten huiseigenaren te veel betalen

Hypotheek kan maandelijks honderden euro's goedkoper: banken laten huiseigenaren te veel betalen

nieuws

14 juli 2022, 10:16

Je hypotheek zou een stuk goedkoper kunnen. Banken maken namelijk flinke winst op nieuwe hypotheken. De rente die zij zelf betalen is de afgelopen weken flink gedaald, terwijl de hypotheekrente voor klanten al tijden op het hoogste niveau sinds 2014 staat.

"Geldverstrekkers boeken nu de grootste marge op hypotheken sinds het einde van de kredietcrisis", zegt Martin Hagedoorn, manager van De Hypotheekshop, tegen De Telegraaf. Adviseurs hebben geconstateerd dat dit voordeel niet wordt doorgegeven aan klanten.

300 euro

Het verschil is op dit moment ongeveer 0,9 procent. Dat betekent dat als banken het verschil wel door zouden geven, een huizenkoper per maand gemiddeld 300 euro bruto minder aan rentelasten kwijt is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.