Terug

Volg Hart van Nederland

Hoe gaat Nederland om met de natte meivakantie? 'Ik ben gelukkig met m'n caravan'

nieuws

24 apr 2023, 20:41

Het weer valt de laatste paar dagen vies tegen en dat terwijl voor veel mensen de meivakantie net is begonnen. Sta je dan met je doorweekte tent en drijvende luchtbed, zou je denken. Maar bij camping de Rimboe in Lunteren merken ze daar niets van.

"We hebben geen afzeggingen gehad deze meivakantie", vertelt eigenaar van de camping Jan Kampfraath aan Hart van Nederland. "Mensen komen hier echt voor de rust en voor de omgeving, we hebben bijvoorbeeld ook geen georganiseerd vermaak."

Maar wandelen door een bos is in de regen toch wat minder prettig. "Het merendeel wat je hier kunt doen is wel buiten", geeft Jan toe. "Iedereen heeft het gelukkig wel naar hun zin, maar mensen vragen ook wel wat ze kunnen doen in de omgeving en ze gaan wel snel weer droog de caravan in."

Bekijk hier hoe de campingbezoekers van Jan het droog houden:

Hoe gaat Nederland om met de natte meivakantie?
1:24
Hoe gaat Nederland om met de natte meivakantie?

Vluchten naar de zon

Hoewel camping de Rimboe helemaal volgeboekt zit, kiezen een hoop mensen er ook voor om de regen te ontvluchten. De vraag naar last minutes naar de zon is bij meerdere reisbureaus gestegen, melden ze aan Hart van Nederland.

"Het weer dat vorige week voorspeld was viel tegen, dus last minutes zijn erg in trek", aldus reisbureau Sunweb. "We zien dertig procent meer boekingen ten opzichte van vorige week." Last minutes zijn volgens het bureau altijd populair rondom de meivakantie, maar hebben door het tegenvallende weer een extra push gekregen.

Ook TUI merkt een toegenomen vraag naar last minutes. "Het frisse weer laat mensen verlangen naar een zonvakantie. Echter, er is nog maar heel weinig beschikbaar. De zonliefhebber heeft de meeste kans in Turkije, Gran Canaria en in Griekenland."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.