Terug

Volg Hart van Nederland

Het kan! Een nieuwe baan zonder cv of sollicitatiegesprek

nieuws

9 jan 2023, 19:17

Geen cv laten zien, niet op sollicitatiegesprek hoeven komen en toch blindelings worden aangenomen. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar bij werkgevers die aangesloten zijn bij Open Hiring is dit realiteit. "Ik heb vroeger mijn school niet afgemaakt en heb geen complete cv. Toch heb ik een superleuke baan. Ik ga hier pas weg als ik met pensioen ga", vertelt de kersverse werknemer Mitra van den Berg.

Mitra is moeder van vier kinderen, dat brengt een hoop zorgen met zich mee, vertelt ze aan Hart van Nederland. "Omdat ik wegens de zorg van mijn kinderen niet altijd heb kunnen werken, zitten er gaten in mijn cv. Daarbij heb ik ook mijn school niet afgemaakt. Solliciteren wordt dan lastig."

Binnen een week op gesprek

De nieuwe methode van werknemers werven is voor mensen als Mitra een uitkomst, legt onderzoeker Jena de Wit uit: "Werkgevers die zich aansluiten bij Open Hiring houden een wachtlijst bij, die bij de receptie van het bedrijf ligt. Wanneer iemand geïnteresseerd is de baan, zet hij of zij daar de persoonlijke gegevens neer. Zodra er een plekje vrij is, is de eerst volgende aangenomen voor het werk." En dat kan best rap gaan, zo merkte ook Mitra. "Binnen een week mocht ik op gesprek komen en werd mij alles uitgelegd."

Inmiddels is Mitra al een aantal maanden aan de bak als housekeeping medewerker bij een hotel. Voor beide partijen heeft de Open Hiring-methode een goede match opgeleverd. “Ik grap weleens dat ik hier pas vertrek als ik met pensioen ga”, glundert Mitra.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.