Terug

Volg Hart van Nederland

Het is weer mogelijk om het STAP-budget aan te vragen

Werk

17 mrt 2023, 10:48

Het is vanaf vrijdag weer mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. De tegemoetkoming in studiekosten kon eigenlijk al op 28 februari worden aangevraagd, maar door een technische storing bij het digitale loket van het UWV was dit niet mogelijk.

Vrijdagochtend om 10.00 uur is het loket dus opnieuw geopend. De verwachting is dat het heel druk gaat worden, maar dat betekent niet dat je al uren van tevoren klaar hoeft te zitten. Je wordt namelijk op een willekeurige plek in de digitale wachtrij geplaatst. Die telde enkele minuten na de opening zo'n 250.000 wachtenden, meldt het UWV.

Wat is het STAP-budget?

Werkenden en werkzoekenden vanaf 18 jaar tot aan de AOW-leeftijd kunnen een STAP-budget van maximaal 1000 euro per jaar aanvragen voor scholing en loopbaanontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Voor het STAP-budget is voor 2023 totaal een budget van 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het UWV meldt op hun website dat dit budget verdeeld is over 5 aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 200.000 mensen scholing volgen. 

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Voor STAP-budget is over heel 2023 een budget van 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het UWV meldt op haar website dat dit budget over vijf aanvraagperiodes is verdeeld. Hiermee kunnen ruim 200.000 mensen scholing volgen. 

De overheidswebsite hanteert een 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'-regeling. Dat draagt mogelijk bij aan de stormloop op de website die al sinds 10.00 uur dinsdagochtend bezig is.

Sylvia is een van de aanvragers van het STAP-budget. Eerder vertelde ze in Hart van Nederland 'ontgoocheld' te zijn over het feit dat ze het budget door alle technische problemen nog niet heeft kunnen aanvragen:

Website voor STAP-budget nu al overbelast: aanvragen gaat dinsdag niet meer lukken
1:17
Website voor STAP-budget nu al overbelast: aanvragen gaat dinsdag niet meer lukken

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.