Terug

Volg Hart van Nederland

Grote ING-storing houdt aan, en 'kan ook nog dagen duren'

Grote ING-storing houdt aan, en 'kan ook nog dagen duren'

nieuws

1 feb 2023, 22:21

De grote storing bij ING blijft voortduren, rond 21.30 uur waren er op allestoringen.nl nog zo'n dikke 7000 meldingen binnengekomen. Klanten kunnen sinds woensdagochtend geen bankzaken meer regelen via de website en de app. Wanneer de storing voorbij gaat zijn, weet ING nog niet.

"We hopen vanavond nog het probleem op te lossen maar het kan ook nog dagen duren", zegt een woordvoerder. Zowel de zakelijke als de particuliere klanten zijn getroffen. Betalingen met de pinpas, zoals in de winkel, kunnen nog wel plaatsvinden.

Oorzaak?

De precieze oorzaak van de storing is nog onbekend, maar het gaat in ieder geval niet om een cyberaanval. Het geld van klanten is dan ook niet in gevaar.

"De storing zit in de communicatie van verschillende interne systemen van ING. Ergens in deze communicatie gaat het mis, maar doordat we veel verschillende systemen gebruiken, is het moeilijk te achterhalen waar het probleem zit", aldus de woordvoerder.

Klanten die hinder ondervinden mogen contact opnemen met de bank.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.