Terug

Volg Hart van Nederland

Grote energieleverancier verlaagt stroomtarief tot net onder prijsplafond

Grote energieleverancier verlaagt stroomtarief tot net onder prijsplafond

nieuws

24 feb 2023, 10:22

De groep klanten die in april een nieuw variabel tarief ontvangen bij Eneco, krijgt voor stroom een prijs onder het prijsplafond. Het variabele tarief voor april gaat voor ongeveer een derde van de klanten met een variabel contract gelden, aldus Eneco.

De tarieven zijn vastgesteld op iets meer dan 0,39 euro per kilowattuur stroom, inclusief energiebelasting en 21 procent btw. Met dit tarief gaan de prijzen voor klanten circa 50 procent omlaag ten opzichte van hun huidige tarief, aldus Eneco. Het tarief voor deze groep klanten is momenteel iets meer dan 0,75 euro per kilowattuur stroom.

De regeling is in het leven geroepen om mensen te helpen bij de hoge energieprijzen. Het plafond zorgt ervoor dat je niet meer betaalt dan 1,45 euro per m3 gas en voor stroom niet meer dan 0,40 euro per kWh. Het verschil met de daadwerkelijke prijs van energie wordt indien nodig opgevangen door de overheid.

Stroom meer invloed op energiekosten

"Wij zetten ons altijd in om klanten zo snel mogelijk mee te laten profiteren van dalende energieprijzen. Het is nu mogelijk om het stroomtarief onder het prijsplafond aan te bieden. Dat is fijn voor onze klanten, want in de periode van april tot en met juni heeft stroom meer invloed op de energiekosten. Daarnaast besparen we direct op de overheidsuitgaven voor het prijsplafond", aldus Selina Thurer van Eneco. Eneco verlaagt de variabele tarieven voor gas naar 1,50 per kuub gas. Dat is nu nog iets meer dan 3 euro per kuub.

Vattenfall was begin deze maand de eerste energieleverancier die de tarieven voor loyale klanten liet zakken tot onder het prijsplafond:

Eerste grote energieleverancier laat tarieven zakken onder prijsplafond
0:40
Eerste grote energieleverancier laat tarieven zakken onder prijsplafond

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.