Terug

Volg Hart van Nederland

'Goedkoop tanken' kan weer: literprijs duikt bij deze stations onder de 2 euro

nieuws

26 juli 2022, 23:13

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor onder de twee euro per liter konden tanken in Nederland. Door de Russische invasie in Oekraïne steeg de adviesprijs van een liter Euro 95 van 2,199 euro op 24 februari naar het dieptepunt op 8 juni toen een liter Euro 95 voor 2,505 euro over de spreekwoordelijke toonbank ging.

Op steeds meer plekken zie je dat brandstofprijs richting de 2 euro kruipt, vooral langs de Duitse grens. Op enkele plekken duikt de prijs per liter zelfs al onder de 2 euro. Zo betaal je aan de pomp in De Heurne nu 1,927 voor Euro 95, slechts 1,799 voor een liter diesel en nog maar 0,725 voor lpg.

Geheim voor lage prijs

Hoe kan het dat het daar zo goedkoop is? "Slim inkopen en op tijd inkopen”, zegt uitbater Gerrit Heinen van een tankstation in buurtschap De Heurne in de gemeente Aalten tegen de Gelderlander. Bij tankstations in de buurt is het aanzienlijk duurder om te tanken. Zo betaal je bij de Argos in Aalten al 2,089 per liter Euro 95. En bij de ESSO in dezelfde gemeente is het ook niet goedkoper.

Strijden met Duitsland, waar de adviesprijs voor een liter Euro 95 op 1,799 staat, blijft moeilijk. Ook met deze prijzen. "Daar valt niet tegenop te concurreren. Mogelijke klanten trekken massaal de grens over", zegt Heinen tegen de krant. "Ik verwijt het de regering in Den Haag. Die heeft geen flauw idee wat zich hier allemaal afspeelt. Het interesseert ze niet."

Goedkoop tanken in de rest van het land

Maar niet alleen in Aalten kan er goedkoop worden getankt. Ook in Oude Pekela bij Fieten Olie kun je goedkoop je tank volgooien. In de Groningse plaats kan er voor 1,999 getankt worden. In het Noord-Hollandse Heerhugowaard betaal je 1,927 per liter, en ook bij Tamoil in Winschoten betaal je nét geen twee euro per liter.

De brandstofprijs kan snel veranderen, dus kan Heinen niet beloven dat de prijs zo laag blijft.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.