Terug

Volg Hart van Nederland

Goed nieuws voor de portemonnee: ING gaat spaarrente verhogen

Goed nieuws voor de portemonnee: ING gaat spaarrente verhogen

nieuws

24 okt 2022, 10:19

Goed nieuws voor klanten van de ING. De bank gaat namelijk per 1 december de spaarrente verhogen, afhankelijk van het saldo op de spaarrekening. Alle particuliere klanten van de bank zullen dan 0,25 procent rente ontvangen over een spaarsaldo tot 10.000 euro. Dit betekent volgens ING dat het grootste deel van de spaarders deze rente zal ontvangen over hun gehele saldo. Eerder was dat nog 0 procent rente en ontvingen klanten helemaal niets over hun spaargeld.

De rente op een spaarrekening met een saldo tussen de 10.000 en 100.000 euro gaat naar 0,15 procent, net als op rekeningen met tussen de 100.000 en 1 miljoen euro. De rente op spaarrekeningen met meer dan een miljoen blijft 0 procent.

Ook verhoging voor zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten wordt de rente verhoogd. Met deze stap biedt ING naar eigen zeggen weer positieve rente op de spaarrekening. Banken zijn rentes aan het verhogen nu centrale banken de rentes opvoeren in hun strijd tegen de hoge inflatie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.