Terug

Volg Hart van Nederland

Geen vakantie meer in eigen land: groot deel campings en parken op omvallen door personeelstekort

nieuws

8 dec 2022, 17:46

Twee derde van de campings, vakantieparken en buitensportbedrijven in Nederland kampt met personeelstekorten. Zo'n 30 procent van de werkgevers geeft aan dat dit de toekomst van hun bedrijf in gevaar brengt, meldt FNV Recreatie na onderzoek.

"De instroom van studenten in het mbo blijft achter, nieuwe medewerkers zijn lastig te vinden en veel huidige medewerkers verruilen de recreatie voor andere sectoren", concludeert de vakbond. Het personeelstekort in de recreatiesector geldt voor onder meer hoveniers, horecamensen, technische dienstmedewerkers, beveiligers en schoonmakers.

Volgens FNV kan de sector aantrekkelijker gemaakt worden door de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Daarbij zouden er meer vaste dienstverbanden moeten komen en mogelijkheden voor ontwikkeling.

ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.