Terug

Volg Hart van Nederland

Geen treinen in heel Nederland vrijdag vanwege staking NS-personeel

Geen treinen in heel Nederland vrijdag vanwege staking NS-personeel

nieuws

7 sep 2022, 14:16

In heel Nederland zullen vrijdag geen treinen van NS rijden. Dat heeft de vervoerder woensdag bekend gemaakt. De aangekondigde stakingen zijn weliswaar regionaal, maar NS ziet geen mogelijkheden om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden.

Daarom zullen vrijdag de hele dag geen NS-treinen rijden in Nederland. NS noemt het "buitengewoon vervelend" dat reizigers opnieuw de dupe zijn van de acties. De vakbonden FNV, VVMC en CNV hebben vrijdag stakingen gepland in de regio's west en noordwest, waar de Randstad voor een groot deel onder valt. Ze zegden woensdag toe om opnieuw met de NS in gesprek te gaan over een nieuwe cao, maar wilden de acties niet opschorten.

De NS kampte de afgelopen weken al met regionale stakingen die het treinverkeer ernstig ontregelden. Een staking rond Utrecht legde vorige week ook al vrijwel al het treinverkeer in Nederland stil. Vakbonden gingen over tot actie omdat ze vonden dat het openbaarvervoersbedrijf te weinig oog had voor hun eisen. Ze vragen onder andere om een automatische compensatie voor de inflatie in de lonen voor NS-personeel.

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.