Terug

Volg Hart van Nederland

Fred zit als clown voor eigen flat om aandacht te vragen voor achterstallig onderhoud

Fred zit als clown voor eigen flat om aandacht te vragen voor achterstallig onderhoud

nieuws

17 okt 2022, 22:32

Iedere dag verkleedt Fred Coumans zich als clown en gaat hij uit protest voor zijn flat in Tilburg zitten. De flat vertoont steeds meer gebreken en voor de bewoners is de maat vol. "Deze clown heet Trammelant, omdat we met Woonzorg alleen maar trammelant hebben", zegt Fred in gesprek met Hart van Nederland.

Galerijen die stuk zijn, verwarmingen die niet werken en schimmel in huis. Bewoners van een flat in Tilburg zijn er klaar mee. Al ruim een jaar zitten ze in gebreken. Fred protesteert op ludieke wijze, net zo lang totdat er een duidelijke oplossing komt.

Met een geschminkt gezicht en in een felgekleurd clownspak zit Fred urenlang voor de ingang van de flat. Hij is klaar met de woningbouwvereniging en eist duidelijke communicatie. Bewoners zijn blij met de actie van clown Trammelant. "Ik denk dat het hard nodig is, want anders gebeurt er namelijk niks", vertelt een bewoner. Een andere bewoner vergelijkt de flat met een "ijskelder".

Erkennen probleem

Volgens woningbouwvereniging Woonzorg Nederland zijn inmiddels veel problemen opgelost. "De cv-installatie functioneert naar behoren, daar hebben we een onafhankelijk bureau onderzoek naar laten doen", aldus Eef Borm tegen Hart van Nederland. Flateigenaren merken daar volgens Woonzorg Nederland nu nog niks van, omdat de buitentemperatuur nog hoog is.

Fred en zijn buren zijn het niet eens met de conclusie dat er veel is opgelost. Clown Trammelant blijft daarom gewoon zitten voor de ingang van de flat. "Als het vriest krijg ik van mensen wel koffie of een dekentje. Ik blijf net zo lang zitten tot het is opgelost."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.