Terug

Volg Hart van Nederland

Binnenkort betalen voor je Facebook- of Instagram-account?

Binnenkort betalen voor je Facebook- of Instagram-account?

nieuws

20 feb 2023, 10:02

Moet je binnenkort betalen voor je Facebook- of Instagram-account? Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, kondigde zondag aan dat het betaalde abonnementen gaat lanceren waarmee gebruikers hun accounts kunnen verifiëren.

Meta gaat de abonnementen vanaf 11,18 euro per maand aanbieden. Wie zich abonneert via iOS, het besturingssysteem van Apple, betaalt 13,08 euro. Meta mikt hiermee vooral op influencers en andere contentmakers. Vanaf volgende week wordt de dienst getest in Australië en Nieuw-Zeeland.

Twitter en Snapchat

Sociale media lanceren steeds vaker abonnementsformules om naast reclames nieuwe inkomsten te vinden. Twitter introduceerde de betaalde verificatie bijvoorbeeld al en Snap lanceerde Snapchat Plus.

Het moet nog blijken of gebruikers extra willen betalen voor een vinkje bij diensten die voorheen gratis waren. Ondertussen zijn veel mensen wel afhankelijk geworden van de digitale communicatiemiddelen, zoals wel blijkt als er een keer een storing is.

Dit deden Nederlanders tijdens de storing van Facebook
0:44
Dit deden Nederlanders tijdens de storing van Facebook

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.