Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste energieleverancier verlaagt tarieven tot onder het prijsplafond

nieuws

18 jan 2023, 07:31

Energiebedrijf Budget Energie verlaagt zijn tarieven zodat die lager zijn dan het energieplafond van de overheid. Naar eigen zeggen is het bedrijf daarmee de eerste energieleverancier die nieuwe klanten weer goedkopere stroom en gas aanbiedt.

Het bedrijf zegt dat te kunnen doen omdat het maandelijks energie inkoopt en momenteel zijn de prijzen lager dan het door de overheid ingestelde plafond.

Bestaande klanten

Nieuwe klanten kunnen direct gebruik maken van de tarieven. Bestaande klanten krijgen pas per maart de lagere tarieven. Budget Energie zegt voor deze klanten wat eerder de energie in te kopen. Bovendien moeten klanten dertig dagen voor een tariefswijziging daarover worden ingelicht. De prijzen voor gas en elektra zijn al geruime tijd aan het dalen. Als energie goedkoper wordt dan het prijsplafond van de overheid, scheelt dat het Rijk veel geld. Het prijsplafond kon potentieel miljarden euro's gaan kosten.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.