Terug

Volg Hart van Nederland

Duitsers tanken massaal in Nederland: 'Het is hier 30 cent goedkoper'

Duitsers tanken massaal in Nederland: 'Het is hier 30 cent goedkoper'

nieuws

4 apr 2022, 15:10

Lange tijd tankten Nederlanders massaal in Duitsland vanwege de hoge brandstofprijzen hier. Nu in ons land de accijnzen zijn verlaagd, zijn die rollen ineens omgedraaid en tanken Duitsers in groten getale net over de Nederlandse grens.

"Het is weer ouderwets druk", zegt pomphouder Gerrit Heinen uit het Gelderse dorpje De Heurne. Bij hem staan er dagelijks enorm veel Duitsers op de stoep om hun tank te vullen. "Ik denk dat we zeker vijftig procent meer bezoekers hebben. Dat was lange tijd heel anders, toen Nederlanders met zijn allen goedkoop gingen tanken in Duitsland.

'We doen alles zelf'

De benzineprijs staat bij Heinen op 1,93 euro per liter. Daarmee hoort hij tot de goedkoopste tankstations van Nederland. "We doen alles zelf. We hebben eigen tankauto's en eigen inkoop. Dan kun je scherpste prijzen maken. Diesel is hier 20 tot 25 cent goedkoper dan in Duitsland. Hoeveel het scheelt bij benzine durf ik niet te zeggen. Ik ben er heel blij mee. Het geeft weer een boost."

25 á 30 cent goedkoper

Duitsers die komen tanken in De Heurne hebben het er voor over om even de grens over te steken. "Het is lekker goedkoop hier", zegt één van onze oosterburen. "Het scheelt 25 á 30 cent per liter. Het loont zich om even een kilometer om te rijden." Waarom onze prijzen ineens zoveel lager zijn dan die in Duitsland, weet de tanktoerist eigenlijk ook niet. "In Duitsland gaat het ook omlaag, maar niet zoveel als hier."

Er zijn ook andere redenen om even de grens over te rijden en te tanken bij het pompstation van Heinen, zegt deze Duitser. "In Duitsland hebben we veelal gas van Gazprom, die wil ik niet steunen. Dus daarom tank ik hier. Niet alleen omdat het goedkoper is."

Bovenstaande video was op 1 april voor het eerst te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.