Terug

Volg Hart van Nederland

Doorwerken na je pensioen? 88-jarige kapper Henk doet niets liever

nieuws

4 mrt 2023, 17:40

Het UWV roept werkgevers op om wat zuiniger te zijn op hun oudere werknemers en de optie 'doorwerken' wat vaker met ze te bespreken. Dit is hard nodig om het personeelstekort op te lossen. Kapper Henk Kuitems is weliswaar eigen baas, maar zou er ook niet aan moeten denken om te stoppen met werken.

De 88-jarige Henk staat nog wekelijks in zijn salon in het Zuid-Hollandse Voorburg. "Zelfs tijdens een aardbeving blijft hij doorknippen", grapt een klant tegen Hart van Nederland. Henk kan iedereen aanraden om na je pensioen door te werken. "Mijn geheim? Goed leven. In 2005 had ik last van mijn hart. Toen zei mijn cardioloog: het beste wat je kunt doen is niet roken en geen alcohol drinken. Dus dan doe je dat."

Henk was 15 jaar toen hij begon met knippen en de meeste klanten kent hij al jaren, helaas dunt zijn klantenbestand steeds verder uit. "Tja dat heb je. Ik ben een oude kapper, mijn klanten zijn oud en gaan steeds vaker dood."

Doorwerken na je pensioen? 88-jarige kapper Henk doet niets liever
1:30
Doorwerken na je pensioen? 88-jarige kapper Henk doet niets liever

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.