Terug

Volg Hart van Nederland

'Consument moet weten wat btw-verlaging betekent voor de portemonnee'

'Consument moet weten wat btw-verlaging betekent voor de portemonnee'

nieuws

23 juni 2022, 11:55

Energieleveranciers moeten klanten duidelijk en transparant informeren over de btw-verlaging op energie vanaf 1 juli. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag. Consumenten moeten volgens directeur Edwin van Houten weten wat de btw-verlaging betekent voor hun portemonnee.

De btw op aardgas, elektriciteit en stadsverwarming wordt tussen 1 juli en 31 december tijdelijk verlaagd van 21 procent naar 9 procent. De tijdelijke btw-verlaging is bedoeld om consumenten tegemoet te komen in de gestegen energiekosten.

Consumentenwaakhond ACM benadrukt dat energieleveranciers klanten duidelijk moeten uitleggen hoe zij die btw-verlaging verrekenen. "Consumenten moeten de btw-verlaging duidelijk terugzien, bijvoorbeeld in een verlaging van hun maandbedrag", zegt directeur Van Houten.

Stuntaanbiedingen

De ACM raadt energieleveranciers aan om bijvoorbeeld het termijnbedrag tijdelijk aan te passen, zodat klanten meteen kunnen profiteren van de belastingverlaging. Ook wijst de consumentenwaakhond leveranciers erop dat zij de btw-verlaging niet moeten gebruiken voor tijdelijke 'stuntaanbiedingen'.

De btw van 21 procent wordt voor zes maanden verlaagd. Klanten blijven over het algemeen langer dan zes maanden bij een leverancier, dus daarom roept de ACM leveranciers op met 21 procent te blijven rekenen als ze iemand een (nieuw) energiecontract bieden.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.