Terug

Volg Hart van Nederland

Brussels Airport schrapt vandaag alle vertrekkende vluchten

nieuws

20 juni 2022, 09:19

Nederlandse vakantiegangers die dachten slim te zijn en de chaos op Schiphol te omzeilen door vanaf Brussels Airport te vertrekken, komen maandag van een koude kermis thuis. Het Belgische vliegveld schrapt namelijk alle vertrekkende vluchten vanwege een staking.

De vakbonden in België houden maandag een nationale actiedag voor betere lonen vanwege de snel stijgende prijzen. Ook het beveiligingspersoneel op Brussels Airport heeft het werk neergelegd. Het vliegveld vreesde dat hierdoor de wachttijden konden oplopen tot meer dan acht uur, reden om alle vluchten te schrappen.

"We kunnen de veiligheid van de reizigers en het personeel niet garanderen", legt een woordvoerster uit. Zondag sprak Brussels Airport nog van zo'n 300 geannuleerde vluchten, waarvan 157 vertrekkende. In totaal zou dat neerkomen op zo’n 70 procent van alle geplande vluchten. Nu zegt het vliegveld dus alle vertrekkende vluchten te annuleren.

Tientallen mensen op Brussels Airport

Maandagochtend is het rustig in de vertrekhal. Volgens een woordvoerder zijn de meeste reizigers op de hoogte van de annuleringen. Wel zijn tientallen alsnog mensen gekomen, zodat ze met een bus naar een ander vliegveld kunnen worden gebracht. Er kunnen maandag nog wel vluchten landen. Verder wordt het vrachtverkeer niet getroffen door de staking.

Heb jij hier zelf ook mee te maken en wil je je verhaal met Hart van Nederland delen? Stuur de redactie een bericht via WhatsApp op 06 - 29 52 41 96 of bel 020 - 800 77 77.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.