Terug

Volg Hart van Nederland

Bonne en Michiel verrassen kijkers met megaklusbudget in Kopen Zonder Kijken

Bonne en Michiel verrassen kijkers met megaklusbudget in Kopen Zonder Kijken

nieuws

14 juni 2022, 11:28

In een nieuwste aflevering van Kopen Zonder Kijken verbaast docentenkoppel Michiel en Bonne kijkers met hun torenhoge verbouwingsbudget. Maar liefst 140.000 euro kregen Alex, Bob en Roos om het droomhuis te verwezenlijken.

Docenten Nederland Bonne (34) en Michiel (35) wonen in het huisje van Bonne, maar willen dolgraag samen iets kopen in het centrum van Leeuwarden. Ze hebben al veel huizen bekeken en ook al geboden, maar het lukt ze niet om ertussen te komen. En dat terwijl ze een vrij ruim budget hebben: 450.000 euro.

Makelaar Alex van Keulen gaat voor het stel op zoek naar een - hoe kan het ook anders - jaren '30-woning binnen de ring van Leeuwarden met minimaal twee slaapkamer en de wens voor een studeerkamer. Ook hopen ze op een open woonkeuken en een tuin met overkapping.

Voor 140.000 euro verbouwen

Na een maandenlange zoektocht is het droomhuis, waar nog veel aan moet gebeuren, binnen. Bonne en Michiel verhogen het verbouwbudget gaandeweg steeds met kleine beetjes. 'Bob de Bouwer' maakt hier gretig gebruik van en het huis wordt almaar groter en luxer. Als kers op de taart creëert hij een mini-bibliotheek en een bad in de slaapkamer. Onverwacht gevonden asbest en de verduurzaming van het huis zorgen voor nog hogere kosten en uiteindelijk verbouwt het KZK-team voor 140.000 euro.

'Slechtste verbouwing ooit'

Veel kijkers zijn niet te spreken over de besteding van het budget. "Zoveel geld en dat zie ik dus écht niet terug. Niet in de verbouwing en niet in de inrichting", twittert iemand. Een ander: "Slechtste verbouwing ooit en dat voor dat geld!"

Ook vindt niet iedereen dat gehoor is gegeven aan de wensen van Bonne en Michiel. "Met die bijkeuken hadden ze ook wel een grote leefkeuken kunnen maken zoals de wens was", schrijft iemand. Ook de bibliotheek kan op commentaar rekenen: "De 'bieb' is een aantal kasten naast elkaar gezet."

Niet iedereen is negatief. "Wat een drukte hier over het budget", schrijft iemand op Twitter. "Het zal me een zorg zijn waar dat geld vandaag komt. Ze hebben het en geven het uit aan wat hun droomhuis moet worden. Ik gun het ze van harte!" Ook de verduurzaming van het huis kan rekenen op goedkeuring.

Beeld: Screenshot RTL

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.