Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren delen zakdoeken uit tijdens Roze Maandag: 'De beste manier om voor je recht te vechten'

nieuws

25 juli 2022, 22:45

Er waren vandaag niet alleen feestvierende en kleurrijk geklede bezoekers op de Tilburgse kermis. Ook de lokale boeren waren met huifkarren naar Roze Maandag gekomen om niet rode, maar roze zakdoeken uit te delen aan de bezoekers. "Met deze ludieke actie willen we aandacht vragen voor het probleem waar wij tegenaan lopen als boeren", vertelt boer Corneel de Rooij aan Hart van Nederland.

"We zijn hier met boeren, boerinnen en collega's uit de regio Tilburg omdat wij aandacht willen vragen voor het landelijke probleem", vertelt De Rooij. "We worden de kop in gedrukt. Den Haag heeft geen respect voor ons en wil ons van de aardbodem laten verdwijnen".

'Beste manier'

Ondanks dat de boeren protesteren, willen ze het op deze traditionele Roze Maandag leuk houden. Er zijn dan ook vervelendere manieren om te protesteren. En daar zijn de feestgangers het mee eens. Ze dragen de zakdoeken op hun hoofd, om de nek of zwaaien ermee in de lucht. "Het is een geweldige actie. We steunen de boeren voor honderd procent", vertelt een van de bezoekers aan Hart van Nederland. "Dit de beste manier om voor je recht te vechten."

'De politiek ziet het niet in'

Een andere feestganger vertelt aan Hart van Nederland dat het 'goed is dat de boeren hier rondlopen'. "Zo herinner je iedereen eraan dat er actie wordt gevoerd, en zo bereik je veel mensen." Dat veel bezoekers met steun reageren vinden de Tilburgse boeren fijn, maar het is ook dubbel. "Het voelt raar dat de politiek niet inziet wat de bezoekers hier inzien."

"We maken ons statement op een leuke en positieve manier", vertelt boerin Chantal Verhoeven. "Boeren zijn er voor iedereen, niet alleen voor de hetero. Iedereen heeft zijn boterham en biertje nodig. We hopen dat we op deze manier nog meer saamhorigheid kunnen creëren".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.