Terug

Volg Hart van Nederland

'Bill Gates koopt aandelen bij Heineken'

'Bill Gates koopt aandelen bij Heineken'

nieuws

22 feb 2023, 13:12

Bill Gates heeft zich als aandeelhouder gemeld bij Heineken Holding, de houdstermaatschappij van het biermerk Heineken. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De Microsoft-oprichter heeft een belang gemeld van 3,76 procent.

Gates, een van de rijkste personen op de wereld, heeft de aandelen waarschijnlijk gekocht van het Mexicaanse drankconcern Femsa. Femsa heeft onlangs voor 1,3 miljard euro aan aandelen in Heineken Holding verkocht.

Heineken Holding heeft een belang van iets meer dan 50 procent in Heineken en heeft een aparte beursnotering op het Damrak. Het belang van Gates in Heineken Holding is ongeveer 0,9 miljard waard. Het is nog niet bekend wat de plannen van Gates zijn met zijn aandelenbelang.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.