Terug

Volg Hart van Nederland

Bij deze supermarkten betaal je aan de kassa te veel voor aanbiedingen

Bij deze supermarkten betaal je aan de kassa te veel voor aanbiedingen

nieuws

21 okt 2022, 12:52

Klanten van Jumbo en Albert Heijn betalen vaak euro's meer voor aanbiedingen dan staat aangegeven op de prijskaartjes. In een steekproef van de Consumentenbond komt vooral de Jumbo slecht naar voren. In één op de drie gevallen rekent de supermarkt aan de kassa een andere prijs dan in de winkel staat aangegeven.

Voor de steekproef bezocht de Consumentenbond vestigingen van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus en controleerde per keten de prijzen van negentig aanbiedingen, verspreid over drie filialen. Naast Jumbo scoorden ook Albert Heijn en Plus niet best in het onderzoek. Discounters Lidl en Aldi hebben hun zaken wel goed op orde, aldus de bond.

‘Altijd Lage Prijs’

Directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond noemt de fouten 'onacceptabel'. Een fout van een supermarkt kan de klant in sommige gevallen euro's kosten. Zo betaal je bij Albert Heijn voor batterijen aan de kassa €8,99, terwijl het prijskaartje op het kartonnen display in de winkel €5,39 aangaf. En bij een Jumbo stond er €5,99 op de kassabon voor gerookte zalm, terwijl een groot bord in de winkel met ‘Altijd Lage Prijs’ €4,99 beloofde.

Bij Plus verschilde de prijs ook geregeld, maar dat was in de meeste gevallen in het voordeel van de klant. Volgens de Molenaar laten Aldi en Lidl zien dat de goede prijs afrekenen wel gewoon mogelijk is. "Daar kunnen de andere supermarkten een voorbeeld aan nemen."

Toezichthouder

Albert Heijn, Jumbo en Plus zeggen de onderzoeksresultaten zeer serieus te nemen. Ze erkennen dat het misgaat en garanderen beterschap. De Consumentenbond heeft daarom besloten geen officiële melding te maken bij de toezichthouder.

Wel hoopt de bond dat de supermarkten die slecht uit de test komen een passende donatie doen aan bijvoorbeeld de voedselbank.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.