Terug

Volg Hart van Nederland

Belastingaangifte doen nog steeds bijna onmogelijk, DigiD-systeem al hele dag overbelast

nieuws

1 mrt 2023, 15:19

Urenlang is het inlogsysteem DigiD al overbelast. Daarom lukt het veel mensen niet om in te loggen om belastingaangifte te doen.

Op allestoringen.nl is vanaf 08.00 uur een enorme piek in het aantal klachten te zien. Langzaam maar zeker neemt de hoogte van die piek wel af.

Een woordvoerster van Logius, de beheerder van DigiD, raadt aan om het later nog een keer te proberen. Op 2 en 3 maart is het volgens haar ook rustiger.

Woensdagochtend kwamen mensen er vaak helemaal niet doorheen. Inmiddels kan er volgens Logius 400.000 keer per uur succesvol ingelogd worden. 

Extreem druk

Het is de eerste dag waarop Nederlanders aangifte kunnen doen voor hun inkomstenbelasting over 2022. Er komen woensdag drie keer zoveel verzoeken binnen om in te loggen vergeleken met 1 maart vorig jaar. Het is onduidelijk waarom dat zo is.

Elk jaar is het weer erg druk begin maart als er belastingaangifte kan worden gedaan. De Belastingdienst vertelde eerder al aan Hart van Nederland dat ze meer mensen inplannen bij de webcare die dagen:

Klachtenregen door storing op site Belastingdienst
1:00
Klachtenregen door storing op site Belastingdienst

Woensdagochtend was het nog drukker. Toen kwamen er 90 tot 110 inlogverzoeken per seconde binnen. Volgens Logius was dat een "extreme hoeveelheid". "Dit hebben we niet eerder meegemaakt", zei de woordvoerster.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.