Terug

Volg Hart van Nederland

Bedrijf achter Vliegtickets.nl failliet verklaard

Bedrijf achter Vliegtickets.nl failliet verklaard

nieuws

20 dec 2022, 10:28

Otravo, het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl, is failliet verklaard. Enkele dagen geleden vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Vliegtickets.nl meldde toen op zijn eigen site dat alle activiteiten stil kwamen te liggen.

Otravo organiseert niet zelf reizen, maar bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur. Het bedrijf verklaarde vrijdag dat klanten die al een ticket hebben ontvangen zich geen zorgen hoeven te maken en geen actie hoeven te ondernemen.

'Aandacht gaat eerst uit naar reizigers'

Volgens curator van Dongen van de Vos en Partners mogen mensen die nog geld tegoed hebben van Vliegtickets zich bij hem melden. Over een eventuele doorstart kan hij nog niks zeggen: "Onze aandacht gaat eerst uit naar de reizigers, daarna komt pas al het andere."

Reizigers die nog geen ticket hadden gekregen, kregen het advies om direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Jaaromzet van bijna 2 miljard euro

Otravo ontstond in 2014 door een fusie van Vliegtickets en WTC. Later kwamen daar meer merken bij. Otravo heeft een jaaromzet van bijna 2 miljard euro. Het bedrijf geeft onder meer de chaos op Schiphol de schuld van de financiële problemen. Uit recente jaarcijfers blijkt dat het bedrijf al langere tijd met de banken in gesprek was over de beroerde financiële situatie.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.