Terug

Volg Hart van Nederland

Albert Heijn zegt dat vakbonden 10 procent loonsverhoging afwijzen, FNV ontkent

nieuws

2 mei 2023, 12:29

De stakingen van medewerkers van distributiecentra van Albert Heijn zijn nog niet voorbij. De supermarkt heeft maandagavond een nieuw aanbod voor 10 procent loonsverhoging gedaan, maar vakbonden hebben dit volgens het supermarktconcern afgewezen. FNV stelt op haar beurt dat er helemaal geen officieel bod is gedaan.

Volgens een woordvoerder van FNV heeft Albert Heijn alleen een uitnodiging gestuurd. "Wij hebben niets afgewezen, wij hebben gevraagd om een formeel loonbod zodat we weten waar we over onderhandelen. En dat is niet gekomen", zegt de FNV-woordvoerder.

Zondagtoeslag

Een woordvoerder van Albert Heijn zegt "enorm verbaasd" te zijn dat het aanbod is afgewezen. Als het aan de vakbonden ligt, is er nog ruimte voor gesprek. "Formeel is er niet aan ons gecommuniceerd. Ze moeten aangeven waar ze precies over willen onderhandelen, dan kunnen wij pas bepalen of dat reden voor ons is om weer om de tafel te gaan en acties op te schorten"

De vakbonden FNV en CNV eisen minimaal 10 procent loonsverhoging en geen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers. De supermarkt wilde bijvoorbeeld de toeslag wijzigen voor mensen die op zondag werken. Een vakbondsbestuurder zei eerder al dat ze initieel een verhoging van 14 procent vroegen. "Wij hebben ons heel toegefelijk opgesteld."

Lege schappen

De staking begon vorige week zondag nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao waren vastgelopen. De medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn willen hogere lonen om de hoge inflatie te compenseren. De hele week wordt bij meerdere distributiecentra in Nederland het werk neergelegd. Dit zorgt voor lege schappen in de supermarkten. Hoe groot de impact van de stakingen is, verschilt per winkel.

Albert Heijn waarschuwt voor lege schappen door stakingen distributiecentra
2:16
Albert Heijn waarschuwt voor lege schappen door stakingen distributiecentra

Hart van Nederland / ANP

Foto: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.