Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal kinderen met schoolspullenpas gestegen, Armoedefonds maakt zich zorgen

nieuws

8 juli 2022, 23:04

De zomervakantie moet voor veel kinderen nog beginnen, maar sommige gezinnen zijn nu alweer bezig met het volgende schooljaar. En dan vooral met alle spullen die daarvoor gekocht moeten worden. Want waar haal je het geld vandaan als je het al niet breed hebt en bijna al je geld naar de dure boodschappen en hoge energierekening gaat? Meer kinderen dan ooit doen nu een beroep op de speciale schoolspullenpas.

Stichting Armoedefonds verwacht dit jaar een deel van de kinderen voor wie een Schoolspullenpas is aangevraagd, niet te kunnen helpen. Voor het schooljaar 2022-2023 zijn bij het Armoedefonds door 215 lokale hulporganisaties voor totaal 18.558 kinderen Schoolspullenpassen aangevraagd.

Zelfstandigheid

De familie Mohamed uit Den Haag maakt al acht jaar dankbaar gebruik van de schoolspullenpas voor hun dochter Alja. "Wij hebben een laag inkomen waardoor wij niet zelf de spullen voor onze dochter kunnen kopen", vertelt moeder Marwa. "Door deze pas kan ze elk jaar nieuwe schriften, pennen, potloden, gummen en alle andere schoolspullen halen die ze nodig heeft. Ze is heel erg blij dat ze deze pas kan gebruiken."

Charlie Ortega, directrice van Stichting Leergeld Den Haag, beaamt het belang van de schoolspullenpas. "We willen kinderen in armoede hetzelfde gevoel geven als andere kinderen. We willen het minderwaardigheidsgevoel weghalen bij hen." De Stichting geeft jaarlijks 20.000 passen uit in Den Haag. "We zien de laatste jaren de aanvraag ervoor stijgen. Dit komt onder andere door de gevluchte Oekraïners en de stijgende inflatie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.