Terug

Volg Hart van Nederland

Aangifte tegen tientallen militairen om volgen barbecuecursus op kosten van de landmacht

112

24 mei 2023, 08:34

Tientallen militairen hebben een aangifte aan de broek omdat ze een dure barbecuecursus hebben gevolgd op kosten van de landmacht, waarbij ze ook nog een exclusieve Green Egg-barbecue cadeau kregen. Ze worden deze week aan de tand gevoeld wegens vermeend misbruik van een regeling voor "persoonlijke ontwikkeling", schrijft De Telegraaf.

Bij de firma Kolenboertje in het Overijsselse Wierden kost een uitgebreide barbecuecursus eigenlijk 5.000 euro, maar defensiemedewerkers kregen korting en mochten voor slechts 4.500 euro masterclasses wild, rund en vis volgen in tien dagdelen - inclusief eten.

"Mooi om te zien dat jullie fanatiek zijn qua koken en barbecueën", schrijft de directeur aan defensie. "Wij zien steeds vaker dat mensen een verdiepingsslag willen maken omdat er zoveel meer uit de barbecue te halen is dan velen denken."

Barbecue cadeau

Bij de landmacht boekten 32 militairen de cursus, met toestemming van en op kosten van defensie. Totdat opviel dat het om wel heel stevige bedragen ging. Uiteindelijk bleek dat militairen een dure Green Egg-barbecue cadeau kregen. Dat mag niet, want de regeling verbiedt een vergoeding voor spullen die na een opleiding "een hoge waarde houden voor privégebruik".

Volgens defensie heeft een deel de cursus laten schieten in ruil voor de luxebarbecue. In dat geval is er sprake van valsheid in geschrifte.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.