Terug

Volg Hart van Nederland

Eclipsjager Henk vliegt naar VS voor 2 minuten duisternis

Eclipsjager Henk vliegt naar VS voor 2 minuten duisternis

nieuws

20 aug 2017, 21:34

Henk Bril (55) achtervolgt al jaren de verschillende zonsverduisteringen in de wereld, en is al naar onder meer China, Schotland, Zambia, Zuid-Aftika, Spanje en de VS geweest. Dit keer staat hij in Rivirton (Midden-Amerika), waar hij op zoek gaat naar de beste plek om de volledige zonsverduistering te spotten aanstaande maandag. “Het is hier een gekkenhuis. Bij aankomst werd ik al door de douane ondervraagd of ik voor de eclips kwam. Iedereen verbaast zich erover dat ik vanuit Nederland naar Amerika reis voor een zonsverduistering van twee minuten en 20 seconden, maar dat is nu eenmaal zo”, vertelt hij. Manon van Dilgt van SNP Natuurreizen geeft aan dat mensen naar steeds gekkere plaatsen afreizen om een zonsverduistering te bekijken. “We merken dat het een wereldhype aan het worden is dat mensen er alles aan doen om een glimp op te vangen van een zonsverduistering. We zijn nu al bezig om accommodaties veilig te stellen voor 2019.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.