Terug

Volg Hart van Nederland

Drukste ochtendspits van het jaar: op hoogtepunt ruim 1000 kilometer file

Drukste ochtendspits van het jaar: op hoogtepunt ruim 1000 kilometer file

nieuws

7 mrt 2023, 08:25

Het is erg druk op de Nederlandse (snel)wegen. Volgens de ANWB staat er rond 08.30 uur ruim 1.050 kilometer file. Het is vooral erg druk op A1, A2, A4, A12 en de A27. De files ontstaan onder andere door de weeromstandigheden en verschillende ongelukken.

Het hoogtepunt was iets na 08.00 uur. Toen stond er 1093 kilometer file, zegt een woordvoerder van de ANWB. Hiermee is het de drukste ochtendspits van het jaar. "Het is nog wel pas het begin van het jaar maar het is dinsdagochtend erg druk op de weg. Dit hadden we wel verwacht, het is altijd druk op dinsdag. Bovendien is er regen en sneeuw", aldus Woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie Tim Schaap.

Rond 09.30 uur waren de meeste files over hun hoogtepunt heen en staat er nog ongeveer 300 kilometer file.

Vrachtwagen in de fik

Er waren onder meer ongelukken op de A28 richting Utrecht bij Den Dolder en op de A4 richting Amsterdam bij Zoeterwoude-Rijndijk. Op de A2 richting Maastricht stond bij Urmond een vrachtwagen in brand. De bergwerkzaamheden gaan daar zeker nog tot aan het begin van de middag duren.

Volgens Rijkswaterstaat, die alleen de files op de snelwegen bijhoudt, laat weten dat er rond 08.30 uur ruim 600 kilometer file staat. Een uur later rond 09.30 uur staat hier de teller nog op ruim 200 kilometer file.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.