Terug

Volg Hart van Nederland

Drukste dag verwacht op Europese wegen op zwarte zaterdag: hier staat het vast

nieuws

5 aug 2023, 10:50

Reizigers op routes naar populaire Europese vakantiebestemmingen moeten zaterdag rekening houden met grote drukte en extra reistijd. De zwarte zaterdag bereikte rond het middaguur het hoogtepunt. Toen stond er 960 kilometer file in Frankrijk, vooral in de zuidelijke helft, meldt de ANWB.

Voor veel Nederlanders is het vandaag achteraan sluiten in de file. Op meerdere Europese (snel)wegen is het druk omdat veel mensen op vakantie gaan. Waar staat het op dit moment vast?

Filerijden Frankrijk

In Frankrijk verwacht de verkeersdienst lange files door vertrekkend en terugkerend vakantieverkeer. Daarnaast rijden Parijzenaars massaal richting het zuiden, wat voor drukte kan zorgen op wegen rond Bordeaux, op de A7 tussen Lyon en Orange en van en naar de Spaanse grens.

Al vanaf 07.00 uur was het langzaam rijden op de A7 op de route du soleil. De vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange was vijf uur. Op de A9 tussen Orange en de Spaanse grens bedroeg de vertraging drie uur.

Op het traject van Nancy naar Toul had het verkeer om 08.30 uur na een ongeluk een oponthoud van een uur.

Werkzaamheden op andere Europese wegen

In België wordt bij Luik gewerkt aan de weg en is de Cointetunnel richting Luxemburg afgesloten voor auto’s met caravan. Ook in het regenachtige Oostenrijk is het druk met vakantieverkeer, mede door vakantievierende Duitsers die onderweg naar het zuiden zijn. Het zorgde voor uren extra reistijd in Oostenrijk op de A10 van Salzburg naar Villach.

Vakantiegangers tussen München, Salzburg en de Sloveense grens via de Duitse A8 en Oostenrijkse A10 en A11 waren volgens de ANWB vijf uur langer onderweg. Rond 15.00 uur bedraagt de wachttijd voor de Karawankentunnel in Oostenrijk richting Slovenië 45 minuten.

In Zwitserland was de wachttijd voor de Gotthardtunnel rond het middaguur richting Italië opgelopen tot twee uur, richting het noorden was dat een uur. In Italië was de vertraging op de wegen van Milaan naar Rimini in de ochtend twee uur.

In Italië is het druk op de A1 van Milaan naar Bologna, om 07.30 uur was de extra reistijd al opgelopen met dertig minuten.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.