Terug

Volg Hart van Nederland

Zwerfkat Boeddha krijgt gouden mandje bij redder René: 'Sneu verhaal met happy ending'

Dieren

17 mei 2023, 14:29

Goed nieuws voor zwerfkat Boeddha. Begin dit jaar werd hij nog op het nippertje gered uit een vuilniswagen. Nu heeft hij een vast huisje gekregen. Vuilnisman René Harpe uit Oss die het diertje vond, was zo geraakt door het verhaal van Boeddha dat hij het beestje een thuis wilde geven. "Het had zo moeten zijn", zegt Sandra van Stichting Dierenopvang Maasland.

Het dier had op 9 januari in Oss meerdere engeltjes op zijn schouders. De kat zat in een container die door twee vuilnismannen werd geleegd. Gelukkig ontdekte René het diertje op tijd. "Boeddha lag al in de vuilniswagen en de pers begon al te draaien toen René wat geluid hoorde en op de noodknop drukte", liet Sandra van Rooijen toentertijd aan Hart van Nederland weten.

'Match made in heaven'

Volgens haar is het een uitzonderlijk verhaal: "Gezien het karakter van het katje en hoe hij bij ons binnenkwam. Boeddha was zo angstig en had waarschijnlijk weinig positieve contacten gehad met mensen. Maar hij heeft zich bij het pleeggezin zo goed kunnen ontplooien en ontwikkelingen. Hij was daar met onder andere Boots, een sociale pleegkater. Ze zijn ongeveer allebei even oud en hadden meteen een goede klik. Deze vriendschap hielp Boeddha ontwikkelen. Het gastgezin zei ook: 'Ze hebben zo'n leuke klik. Zij moeten bij elkaar blijven.'" Het was volgens Sandra een 'match made in heaven'.

René was geraakt door wat het nu zo'n acht maanden oude diertje was overkomen. Hij heeft het beestje vernoemd naar het restaurant waar hij het katje toen werd gevonden. Bovendien wilde hij het diertje graag een thuis geven. "deze week kwam hij Boeddha en Boots ophalen. Hij en zijn partner waren zo blij. Eindelijk was het zover. Ze zijn ook regelmatig op bezoek geweest bij het pleeggezin. Boeddha moest zich namelijk eerst ontwikkelen voordat hij geplaatst kon worden", vertelt Sandra.

Volgens haar had het zo moeten zijn: "De vuilnisman verloor in januari nog zijn vorige kat. En nu kan zonder twijfel een mooi huis bieden aan Boeddha en Boots. Het is een sneu verhaal met een happy ending."

Deze week werden er in Amsterdam kittens gered. Zij werden gevonden in een doos. De persoon die de diertjes vond, heeft ze geadopteerd.

Amsterdamse kittens die in een doos werden gevonden zijn geadopteerd
0:50
Amsterdamse kittens die in een doos werden gevonden zijn geadopteerd

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.