Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaar verwaarloosde pony niet meer redden, euthanasie enige optie

Zwaar verwaarloosde pony niet meer redden, euthanasie enige optie

Dieren

8 apr 2022, 13:21

De dierenpolitie heeft deze week in Zaanstreek-Waterland een pony in beslag genomen die zwaargewond was en verwaarloosd werd door de eigenaar. De pony was er zo slecht aan toe dat de dierenarts heeft moeten besluiten het dier in te slapen.

Bij aankomst schrokken zowel de politiemensen als de dierenarts van de schrijnende toestand waarin het hoefdier verkeerde. Het beestje had een flinke verwonding die duidelijk niet was verzorgd. Euthanasie was volgens de beoordelend arts de enige optie.

Inslapen

De politie nam direct contact op met de Officier van Justitie, die toestemming gaf voor de inbeslagname van de pony en het opvolgen van het advies van de dierenarts. Tegen de eigenaar van de pony is proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige zorg.

Beeld ter illustratie, via Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.