Terug

Volg Hart van Nederland

Zeehondencentrum Pieterburen niet blij met opvang eerste zeehondenpup

Zeehondencentrum Pieterburen niet blij met opvang eerste zeehondenpup

Dieren

22 mei 2023, 11:03

Zeehondencentrum Pieterburen heeft de eerste zeehondenpup van het jaar opgevangen. Het opvangcentrum is echter niet blij met hoe de pup, van ongeveer 6 dagen oud, bij Pieterburen terecht is gekomen.

Crista werd vorige week vrijdag gevonden door omstanders in het slik. Er was geen volwassen dier in de buurt. Omdat de omstanders dachten dat de pup te jong was om voor zichzelf te zorgen, namen ze haar mee.

"We begrijpen heel goed dat dit met de beste intenties is gedaan, maar we willen iedereen graag oproepen om niet zelf in te grijpen bij zeehonden", schrijft Pieterburen nu op Facebook. Alleen gecertificeerde zeehondenwachters mogen zeehonden aanraken.

Eind maart werd een pasgeboren klapmutspup op het strand gevonden:

Klapmutspup heeft een naam gekregen en wordt verplaatst
0:37
Klapmutspup heeft een naam gekregen en wordt verplaatst

Moeders kunnen hun pups tot 8 uur alleen laten zonder dat dit fout gaat. Met Crista gaat het naar omstandigheden goed.

"Helaas was de pup te ernstig verstoord om terug te plaatsen. Daarop werd besloten om het dier op te vangen", zegt het centrum tegen de NOS.

Wat moet je doen als je een zeehond vindt?

  • Blijf op zeker 30 meter afstand van de zeehond. Ook andere dieren en kinderen moeten op deze afstand blijven.

  • Maak je je zorgen om het dier, bel dan met 144.

  • Jaag het dier niet het water in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.