Terug

Volg Hart van Nederland

Zeearend doet het goed in Friesland: lokale babyboom gaande

Dieren

10 mei 2023, 19:37

Het gaat goed met de zeearend in Nederland. Al langere tijd volgen vogelspotters en experts het machtige dier, dat zich steeds meer voorplant in ons kikkerlandje. In het Friese Makkum en Koudem zijn twee zeearend-paren neergestreken en daar is nu sprake van een lokale babyboom.

Vogelspotter Albert Draaijer volgt de zeearenden al zeven jaar en legt hun leven vast met zijn camera. Hij brengt bijna dagelijks een bezoek aan de paren en geniet van de groei van de nieuwe kuikens. "Het zijn al echte forse pubers geworden", vertelt hij trots aan Hart van Nederland.

De vogelsoort lijkt wel een favoriete spot gevonden te hebben in Friesland, waar nu zeven nesten zitten. "Er is heel veel voedsel hier, vandaar dat er nu weer drie jongen zijn. Het zijn inmiddels echte Friezen geworden", lacht Albert. De vogelspotter is er van overtuigd dat het ook een blijvertje is en hoopt nog heel lang van de zeearenden te genieten.

Kijk hier hoe spotter Albert op kraambezoek gaat bij de zeearenden.

Zeearend doet het goed in Friesland: lokale babyboom gaande
1:59
Zeearend doet het goed in Friesland: lokale babyboom gaande

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.