Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Wolf rent midden op de weg in bebouwde kom Amersfoort

VIDEO: Wolf rent midden op de weg in bebouwde kom Amersfoort

Dieren

7 apr 2022, 14:41

In de bebouwde kom van Amersfoort is een wolf gespot, zo maakt de provincie Utrecht bekend op haar website. Het is de eerste keer sinds de terugkeer van de wolf in 2015 dat er eentje in een stad is gemeld.

Op beelden van automobilist Michel Rutte zie je hoe de wolf over de weg in Amersfoort rent, voor het verkeer uit. Er waren de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen van wolven in de regio Utrecht. Ze zouden zijn gespot in de regio Zeist, Doorn en Leusden en dus in Amersfoort. Ook op de Utrechtse Heuvelrug zijn ze gezien. De provincie zegt dat het ook steeds om hetzelfde dier zou kunnen gaan.

Het bureau BIJ12, dat voor de provincies de wolvengegevens bijhoudt, maakte woensdag bekend dat er steeds meer sporen van wolven zijn waargenomen. Er zou een toename zijn geweest van ongeveer negenhonderd meldingen in drie maanden tijd.

Voor eerst in stad

De wolf leeft sinds een aantal jaren weer in Nederland. In 2016 zat er een eerste paartje dichtbij de Nederlandse grens en in 2018 waren de eerste wolven in ons land te zien. Het is voor het eerst in die periode dat er een wolf is gezien in een stad.

ANP

Beeld: Michel Rutte

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.