Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Wolf dwaalt door nieuwbouwwijk in Nijmegen: 'Echt het vetste ooit dit'

ZIEN: Wolf dwaalt door nieuwbouwwijk in Nijmegen: 'Echt het vetste ooit dit'

Dieren

14 dec 2022, 11:05

Woensdagochtend is er een wolf gesignaleerd aan de rand van een nieuwbouwwijk in Nijmegen. In de Lent, onderdeel van de gemeente, rende het dier tijdens zonsopgang over de Bemmelsedijk. Boswachter Tim filmde het bijzondere tafereel.

Volgens de boswachter was het ontzettend vet om te zien, maar hij vond het zeker ook sneu voor het roofdier. "Hij was helemaal kapot van het rennen en op zoek naar een rustig gebied", schrijft Tim op Twitter.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Ongewenst bezoek

In de omgeving van Nijmegen zijn eerder wolven gespot. Begin dit jaar werd er ook een wolf gesignaleerd in Heumen, een dorp iets ten zuiden van Nijmegen.

De wolf rukt steeds verder op in het land. Afgelopen maanden is er veel te doen over de teruggekeerde wolf. Zo wilde de provincie Gelderland wolven afschrikken met paintballgeweren, al is dat voorlopig nog verboden. De gemoederen rond de aanwezigheid van de wolf lopen hoog op, zeker voor veehouders. De roofdieren sloegen al meerdere keren toe en namen meerdere dieren te grazen. Vaak zijn schapen het slachtoffer maar ook zijn er al kalveren, koeien en pony's gepakt door de wilde dieren.

Drenten protesteren tegen de wolf: 'Straks de wolf in de wei, en de koe in de stal?'
2:17
Drenten protesteren tegen de wolf: 'Straks de wolf in de wei, en de koe in de stal?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.