Terug

Volg Hart van Nederland

Wolf doodgereden op A2 bij Vught

Dieren

3 mrt 2023, 13:00

Op de A2 bij Vught is vrijdagochtend een wolf doodgereden. Rijkswaterstaat vond het dier na de aanrijding in de middenberm langs de snelweg.

Het incident gebeurde vrijdagochtend rond 07.30 uur. "We kregen een melding van een automobilist die iets had aangereden op de A2 bij Vught", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat vrijdagmiddag tegen Hart van Nederland. "In de middenberm hebben we vervolgens de dode wolf aangetroffen."

Bekijk hier de beelden van de wolf:

Op A2 bij Vught wolf doodgereden
0:35
Op A2 bij Vught wolf doodgereden

Meegenomen voor onderzoek

Rijkswaterstaat heeft vervolgens BIJ12 geïnformeerd. Dat is een landelijke organisatie die in actie komt wanneer wolven andere dieren aanvallen en doden of wanneer wolven zelf gewond raken of omkomen. "Zij hebben de wolf naar de Universiteit van Wageningen gebracht. Daar zal het dier verder worden onderzocht", zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Het is niet bekend wie de wolf heeft aangereden en of er schade is aan het voertuig. Het verkeer heeft geen last gehad van de botsing.

Beeld: Meesters Multi Media

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.