Terug

Volg Hart van Nederland

Wolf bijt helft schapenkudde dood op Veluwe: 'Dit nog nooit meegemaakt'

Wolf bijt helft schapenkudde dood op Veluwe: 'Dit nog nooit meegemaakt'

Dieren

3 okt 2022, 20:18

Afgelopen zaterdagnacht heeft een wolf op de Veluwe in Elspeet zestien schapen en een ram doodgebeten. Op het land liepen in totaal 28 schapen rond. "Dit is diep en diep triest", reageert de Hannah geschokt bij het verlies van de helft van haar dochters kudde. "We hebben hier nog nooit zoiets meegemaakt."

Oud-schapenhoudster Hannah de Jonge moest het zondagochtend met haar eigen ogen zien hoe de schapen van haar dochter Gerrie zijn doodgebeten: "Ik ben enorm geschrokken. Hier gaat het om zo'n elf schapen die 's nachts zijn gestorven en een ram. In de loop van de dag zijn er vandaag nog vijf andere schapen aan hun verwondingen overleden", laat ze aan Hart van Nederland weten.

Angst voor de wolf

"We zijn bang dat het weer gaat gebeuren. Heel ons leven lang hebben we hier schapen gehouden en nog nooit hebben we zo iets meegemaakt." Hannah heeft geen binnenruimte om de schapen op te vangen. "Waarschijnlijk moeten we vannacht om het uur naar buiten."

Hannah is zelf bang voor de wolf dus dat ziet ze niet zitten: "Ik geloof niet dat die beesten verschil zien tussen mensen en dieren. Wie zegt mij dat die wolf de volgende keer geen mensen aanvalt," vertelt de ze tot slot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.