Terug

Volg Hart van Nederland

Wandelen met je papegaai in een buggy: 'Ze vinden het heerlijk!'

Wandelen met je papegaai in een buggy: 'Ze vinden het heerlijk!'

Dieren

25 juni 2022, 23:17

Wandelen met je hond of misschien wel met je kat; niemand die er gek van opkijkt. Maar zelden zie je iemand lopen met zijn papegaai. In Nieuw-Vennep vandaag wel, daar was er voor het eerst sinds corona weer een papegaaienwandeling.

"De papegaaien vinden het heerlijk. Ze zijn vrij in de natuur", vertelt Walley Zandkuil aan Hart van Nederland. Hij is een van de papegaaiwandelaars en loopt mee met twee papegaaien op zijn schouders. "Meer mensen zouden moeten meedoen met de papegaaiwandelingen. Zo zitten de vogels niet in een kooi, maar zijn ze lekker in de buitenlucht."

Blije papegaaien

"Ook is het gezond voor de diertjes om andere papegaaien te ontmoeten", zegt een andere wandelaar met een felgekleurde papegaai op haar schouder. De grijze papagaai van Jacqueline Smit fladdert met zijn vleugels. "Dat betekent dat ze heel blij zijn". Ook omstanders die komen kijken naar de wandeling zijn enthousiast. "Het is voor het eerst dat ik een papegaaiwandeling zie, het is mooi!", zegt een van hen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.