Terug

Volg Hart van Nederland

Wallaby zet met nachtwandeling Ammerzoden op stelten: 'Die beesten zijn niet te vangen'

Wallaby zet met nachtwandeling Ammerzoden op stelten: 'Die beesten zijn niet te vangen'

Dieren

17 feb 2023, 16:41

De Dierenambulance heeft in de nacht van woensdag op donderdag de handen vol gehad aan een ontsnapte wallaby in Ammerzoden.

Normaliter is het Gelderse Ammerzoden niet het gebied waar de dierenambulance Vianen en omstreken opereert. Het is ook niet het gebied waar je een wallaby zou verwachten. Maar omdat een ontsnapte kleine kangoeroe zich daar had verschanst en niemand anders bereikbaar was, kwamen de dierenverzorgers uit de Utrechtse plaats toch in actie.

De politie had het dier tijdens zijn nachtwandeling snel gevonden, al gingen ze bij de melding van een loslopende wallaby in eerste instantie uit van een vroege carnavalsgrap. Vanaf een afstandje probeerden de agenten hem naar een veilige plek te loodsen. Het vangen lieten ze over aan de deskundigen.

Niet te vangen

De wallaby is voorzichtig richting een terreintje tussen een aantal tuinen geleid, vertelt Gerrit de Boon van de Dierenambulance aan Hart van Nederland.

"Jagen op een wallaby heeft totaal geen zin, die strijd verlies je altijd. We hebben in Culemborg ooit eens een week achter zo'n dier aangelopen, maar die liet zich niet vangen." Een dierenarts heeft de wallaby verdoofd, waarna hij kon worden meegenomen naar de uitvalsbasis in Culemborg.

De eigenaar meldde zich donderdag al snel. Nog dezelfde dag zijn dier en baasje weer herenigd. Mogelijk doet de eigenaar er wel goed aan om zijn hek iets hoger dan de huidige 1,5 meter te maken. Volgens De Boon kan een wallaby soms wel twee meter springen. "Als 'ie zich een beetje boos maakt."

Foto: Dierenambulance Vianen en omstreken

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.