Terug

Volg Hart van Nederland

Volière verwoest door harde wind, tientallen vogels gevlogen

Volière verwoest door harde wind, tientallen vogels gevlogen

Dieren

15 mrt 2023, 22:41

Een flinke domper voor kinderboerderij de Klaprooshof in Voorhout. Maandag trok een storm over de kinderboerderij, waardoor een losstaande volière omwaaide. De tientallen vogeltjes die in de vogelkooi zaten gingen er daarna vandoor.

Vanwege een verbouwing op de boerderij moest de volière tijdelijk naar een andere plek, maar daar stond de kooi niet verankerd. Een harde windvlaag werd de kooi maandag fataal. "Helaas is de volière met de storm omgewaaid en hebben alle vogels kunnen ontsnappen", vertelt Alexandra Valencia van het bestuur van de kinderboerderij tegen Hart van Nederland.

Vogels gedoneerd

Er zaten in totaal 37 vogels in de volière. "Vijf vogels hebben we inmiddels terug, de anderen zijn helaas kwijt", vertelt Valencia. De kinderboerderij hoopt dat er nog meer vogels gevangen kunnen worden gevangen en heeft daarom ook de lokale dierenambulance en vogelopvang ingelicht. Op Facebook roept de kinderboerderij mensen op om de ontsnapte vogeltjes te vangen als dat lukt.

Vanuit alle hoeken krijgt de kinderboerderij hulp aangeboden. Zo heeft een man uit Katwijk geopperd om negen vogels te doneren. Ook de kinderboerderij in Noordwijkerhout heeft hulp aangeboden, alsmede een vrouw die de boerderij een sierduifje wil schenken. Helaas is de kinderboerderij daarmee nog niet uit de problemen. Er moet namelijk een nieuwe volière komen, en daar hangt een flink prijskaartje aan: zo'n 3.000 tot 4.000 euro.

Flessen opgehaald

De 8-jarige Sophie en de 5-jarige Leon hebben hun steentje alvast daaraan bijgedragen. De jonge vrijwilligers gingen langs de deuren om lege flessen in te zamelen en hebben daarmee al flink wat geld opgehaald voor een nieuwe volière. Mensen die geld willen doneren voor een nieuwe volière, kunnen dat doen op het rekeningnummer van de kinderboerderij.

Beeld: Kinderboerderij de Klaprooshof Voorhout

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.