Terug

Volg Hart van Nederland

Vindicat bedreigd na aantreffen verwaarloosde ganzen in studentenhuis

Dieren

14 mrt 2023, 20:16

Studenten van de Groningse studentenvereniging Vindicat hebben doodsbedreigingen ontvangen vanwege het ganzenincident van afgelopen zaterdag. In een studentenhuis waar leden van de studentenvereniging wonen werden zaterdag twee dieren in zwaar verwaarloosde toestand aangetroffen en weggehaald. Volgens RTV Noord zijn bij Vindicat dreigtelefoontjes en -mails binnengekomen.

Rector Adriaan Zoetmulder van Vindicat zegt tegen de regio-omroep dat de berichten die nu zijn binnengekomen "echt heel eng zijn" en dat er contact is opgenomen met de politie. Over de aard van de bedreigingen wil hij niks kwijt, maar hij laat wel weten dat de studentenvereniging flink geschrokken is. De politie heeft de dreigementen in onderzoek.

Ganzen krijgen naam

De bewoners van het studentenhuis, leden van Vindicat, zijn vanwege de bedreigingen verplaatst naar een andere locatie. De ganzen zijn door de dierenambulance uit het huis gehaald en inmiddels ondergebracht bij leden van 'Bikers for Animals', een organisatie die zich inzet om dierenleed te voorkomen.

Tegen Hart van Nederland zei Marian Ubels van de dierenambulance eerder dat de ganzen "er slecht aan toe waren" toen ze uit het studentenhuis werden gehaald. Bikers for Animals laat via een bericht op Twitter weten dat de dieren een naam hebben gekregen: Bart en Leonie. Ze zijn daarmee vernoemd naar de medewerkers van de dierenambulance die de ganzen hebben gered.

Maatregelen

Volgens rector Zoetmulder zijn er naar aanleiding van het incident maatregelen genomen. De bewoners van het studentenhuis zijn voor een jaar geschorst en mogen ze niet meer in groepsverband meedoen aan verenigingsactiviteiten. Ook loopt er een intern onderzoek en ook is het mogelijk dat de betrokken studenten individueel geschorst gaan worden.

Zoetmulder zegt er in de toekomst beter op toe te willen zien dat dit soort incidenten niet meer voor zullen komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.