Terug

Volg Hart van Nederland

Vier kittens in plastic Aldi-tas gedumpt in Landgraaf

Dieren

13 apr 2022, 16:09

In Landgraaf in Zuid-Limburg heeft de dierenambulance maandag vier gedumpte kittens opgehaald. De kittens waren moederziel achtergelaten in een plastic tas aan de Kaalweg, meldt de politie woensdag.

Wie de kittens heeft achtergelaten is nog onduidelijk. De diertjes werden gevonden in een plastic tas van supermarkt Aldi. De politie doet nog onderzoek naar de dader. Mensen die maandag op of rond de Kaalweg iets opvallends hebben gezien worden opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

De politie benadrukt dat het dumpen van dieren strafbaar is. Het misdrijf valt onder dierenmishandeling- en verwaarlozing. Wie zich daar schuldig aan maakt, loopt het risico op een taakstraf. Als een dood dier wordt gedumpt kan de dader zelfs tot drie jaar cel of een geldboete van maximaal 19.500 euro krijgen.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Missie 538

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.